Teràpia Gestalt

Gestalt, laconsultadesalut, terapia, psicologiaQue és la Teràpia Gestalt (TG)?

La Teràpia Gestalt (TG) és una teràpia de creixement personal que ens ajuda a conèixer més possibilitats d’acció i relació personals i amb l’entorn, de manera més adaptativa i saludable. Es sustenta en tres pilars: present, presència i responsabilitat.
Es una teràpia de contacte basada en la relació amb l’altre, la relació jo-tu. La presència del terapeuta facilita un espai de treball on el client pot experimentar-se, vivenciar-se i retrobar l’autenticitat. En la relació terapèutica cuidem no mantenir judicis ni interpretacions.
Amb el temps i les experiències viscudes ens anem identificant amb una imatge rígida de nosaltres deixant de banda satisfer algunes necessitats del que realment som ara i aquí. Es tracte d’adonar-nos de com funcionem, ja que en el funcionament “social” evitem confrontar-nos amb algunes conseqüències de les nostres actituds i comportaments, sense fer-nos-en responsables. Quan les persones ens confrontem, i ens responsabilitzem guanyem poder en les nostres decisions i actes, i connectem amb un fons de pau interior.
En TG creiem que l’organisme que som regula les seves necessitats de la manera més saludable possible si li donem la llibertat per fer-ho. Per tant, treballem de manera vivencial potenciant la intuïció, la sensibilitat, la consciència de mí, de l’espai i de l’altre. És des del present on podem prendre consciència i adonar-nos de l’experiència que estem vivint.
Per arribar a integrar les noves experiències dels diferents nivells corporal, emocional, mental i espiritual, segons les necessitats personals; acompanyem i recolzem, cuidant l’espai de confiança i acceptant les parts desconegudes que sorgeixen. En aquesta presa de consciència, desenvolupem l’actitud d’autenticitat i espontaneïtat, on tots els aspectes de la nostra persona són coneguts i acceptats.
Terapia, Gestalt, Psicologia, laconsultadesalutQuan les persones creixem i coneixem el ventall de la nostra persona desenvolupem actituds de tolerància i compassió cap als aspectes obscurs dels altres. Quan ho assolim la convivència guanya en respecte, generositat i confiança.

Com aborda al client
1-Presentació del motiu de consulta
2-Establiment del marc. Acords de treball en sessions: nombre, freqüència, ritme, intensitat, espai, i durada. Centrament de la demanda i si escau contracte terapèutic.
3-Sessions de treball/sessions de consulta: individuals, de parella
4-Sessions d’avaluació de procés i/o de tancament, programades en el marc.

Quan em pot ajudar la Teràpia Gestalt, en procés o en consulta?
Voler mantenir relacions més sòlides. Dificultats per generar espais d’intimitat. Caure en el mateix bucle de sempre (a la feina, a la parella, etc).
Viure al límit, sense aprofundir com es desitjaria. Angoixa existencial, insatisfacció permanent.
No saber què necessito i desitjo, i/o dedicar-me als altres enlloc de mi. Ser hermètic i no donar als altres. Ser expansiu i no quedar-me’n per mi, esgotar-me, lesionar-me.
Dificultats per sostenir el propi desordre i per generar ordre intern i extern.
Processos de presa de decisions, por a les conseqüències, por al compromís. Interès a guanyar solidesa en la pròpia persona, confiar més en un mateix.

Contacta amb Ramon Mas, Agnès Capera

Deixa el teu comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s