Psicologia Integrativa Sistèmica

Que és l’atenció psicològica?

Psicologia, agnès Capera, laconsultadesalut, centellesL’atenció psicològica és acompanyar i recolzar les demandes de comprensió i canvi que les persones fem segons les estructures de caràcter i personalitat que hem anat creant durant el procés vital. Aquest acompanyament inclou comprendre comportaments, actituds que dificulten la relació amb un mateix i amb els altres.
L’objectiu de la psicoteràpia (teràpia psicològica) és integrar de manera natural formes de comportament i actituds que promoguin la relació personal i amb els altres des de la comunicació i l’escolta, fomentant la salut a tots nivells i enriquint la persona o família que realitza la consulta o el procés.
La psicoteràpia pot ser útil com a procés i com a consulta, en la forma que un acompanyament puntual que ens ampliï la visió de la problemàtica que ens afecta, amb informació i suport, pot ser tan necessari com un treball de transformació de la manera com ens relacionem amb el món i amb el jo.
En què consisteix el fons de treball:
1. La psicoteràpia proposa un espai d’autoconeixement o de coneixement de les relacions amb els altres des de la intimitat, la confiança i el respecte. Treballem des de la sutilesa de la intimitat, la confiança i el respecte per emergir de manera natural opcions de canvi o de suport.
2. La única forma de responsabilitzar-me de mi és si em reconec i m’identifico totalment en les meves accions. El coneixement clar i natural de com em relaciono amb mi, amb la meva parella, o amb la meva família facilita que em reforci en com jo sóc o m’ajuda a decidir si vull canviar, què i com.
3. L’afrontament a moments vitals crítics des de la nostra infància són la nostra base, també a nivell psicològic. Ens amotllem a les circumstàncies que la realitat imposa, amb “salvavides” que a la llarga ens poden crear malestar o desconnexió. En psicoteràpia proposem un treball concret i profund d’ampliació de consciència dels recursos propis, deixant els salvavides i connectant amb la realitat.
4. Per codi deontològic i professionalitat el manteniment de la confidencialitat del contingut i forma de les sessions és garantit.
Tanmateix en l’entorn social que vivim i construïm es facilita l’aïllament i la creença que totes les persones som iguals i no cal fomentar l’ajuda. En psicoteràpia treballem des de la solidaritat com a instint humà i en comprensió que cada persona som diferents i úniques. Creiem que és legítima, necessària i útil l’expressió i integració de les diferències, bé des d’un entorn protegit (el que us oferim a La Consulta), bé als nivells on cada persona resolgui a sentir-se còmode amb les seves diferències en la vida quotidiana.

Psicologia, Agnès Capera, GestaltCom és una sessió?
1-Presentació del motiu de consulta
2-Establiment del marc. Acords de treball en sessions: nombre, freqüència, ritme, intensitat, espai, i durada. Centrament de la demanda i si escau contracte terapèutic.
3-Sessions de psicoteràpia/sessions de consulta: individuals, familiars, de parella
4-Sessions d’avaluació de procés i/o de tancament, programades en el marc.

Quan em pot ajudar la psicoteràpia, en procés o en consulta?
Depressió, Insatisfacció profunda, Incomunicació en les relacions familiars i/o de parella
Ansietat, Estrés, Angoixa, Mobbing, Assetjament, Maltractament, Violència Familiar
Addiccions i conductes addictives (alteracions en alimentació, ús de substàncies, noves tecnologies)
Processos de dol i pèrdua: afrontament al procés de mort (la pròpia i l’al·liena)
Assumpció de noves circumstàncies a la vida (per ex. separacions o adopcions)
Empobriment dels límits en l’entorn familiar

Contacta amb Agnès Capera

Deixa el teu comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s