Formació en Tècniques d’Escolta i Alliberació en l’Abordatge Corporal

Tecnicas escucha y liberacionDel fruit del treball d’anys d’integració entre dues perspectives terapèutiques que sempre m’han apassionat la Osteopatia i la Teràpia Gestalt, va sorgir ja fa un temps aquesta proposta que avui us presento. Una Formació de profundització en l’art d’escolta, sentir i abordar globalment a un client en teràpia. Aquesta propera primavera a l’Institut Gestalt.

El nostre cos és un gran instrument sensitiu i comunicatiu. Amb el cos percebem la propia existència, la del món que ens envolta i la de l’altre. Amb el cos sentim. Amb el cos diem al món qui som. Amb el cos també ens protegim, ens amaguem i deixem de sentir. Obrim el cos cap al món i el tanquem cap a nosaltres depenent de com vivim el moment o com hem viscut la nostra biografia.

En aquesta formació aprendràs a tocar i sentir a l’altre. Et formem en el despertar de la mà i les seves capacitats d’escolta, d’acompanyament, d’acció; a sentir la vida que corre per dins nostre i de l’altre, les zones on aquesta vida està en dificultats o en retenció.
Apendràs l’actitud d’escolta i d’acompanyament, tècniques i maniobres senzilles i de gran profunditat per ajudar a fluir l’energia corporal retinguda.

Moment a classe. Osteopatia i GestaltAnirem afinant l’art d’escolta amb les mans, amb el cos i amb el cor. Escoltar les tensions corporals, les retencions d’energia, la respiració primaria i energètica.
A obrir-nos a l’escolta de la història que el cos de l’altre amaga en les seves tensions. Afinaràs l’actitud de recolzar el que va emergint en el contacte físic, visual, emocional i amb la paraula.
Apendràs a acompanyar l’autorregulació de la saviesa innata de la força que ens anima.

Què treballarem?
Presentarem els models de cos concient i somatoemocional des del marc gestàltic i osteopàtic. Posant l’atenció en la globalitat de l’organisme, en l’estructura corporal, i en el teixit connectiu com a substrat físic de la globalitat i nexe d’unió entre lo físic, lo emocional i lo cognitiu. Com s’obre i es tanca aquest organisme que som. Com el qui som està en els nostres pensaments, emocions i en totes i cadascuna de les cèl.lules que ens conformen.

Es donarà marc teòric amb suport en forma d’apunts.

Dirigit a professionals i estudiants de psicoteràpia, teràpies corporals així com a qualsevol altre professió en la relació d’ajuda que vulgui formació en tècniques d’escolta, contacte, acompanyament des d’un abordatge corporal en la pràctica clínica i de salut diàries, augmentant així el ventall del seu abordatge.

Dates:
13,14 i 15 de Març 2015
24,25 i 26 d’Abril 2015
22,23 i 24 de Maig 2015

Horaris:
Divendres de 18h a 22h
Dissabte de 10h a 14h i 16h a 20h
Diumenge de 10h a 14h

Sessió informativa gratuïta el 19 de febrer a les 20h.

Per a més informació:
Institut Gestalt, Verdi 94, baixos. Tel: 932372815 | ig@institutgestalt.com
O si vols utilitza directament els comentaris del bolc per parlar amb mi.

Quant a Ramon Mas

Osteòpata D.O. Postgrau en Osteopatia Clàssica (IEOC).Fisioterapeuta. Postgrau en Reeducació Postural Global (R.P.G). Teràpia craneosacra i Alliberació Somatoemocional. Terapeuta Gestalt.
Aquesta entrada s'ha publicat en Osteopatia, Teràpia Gestalt i etiquetada amb , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa el teu comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s