Afinant el teu so

El cos és l'instrument per interpretar la música de la Vida.

El cos és l’instrument per interpretar la música de la Vida.

El cos és l’instrument amb què interpretem la simfonia de viure. La música que som en cada instant. A vegades una corda s’afluixa, perdem el ritme, no trobem l’harmonia, canviem la melodia… tot i això el concert de la vida no es pot aturar…

Em d’esforçar-nos llavors per sonar el millor possible. I aquest esforç ens desgasta, ens cansa i poc a poc fa que desafinem. Desafinem en forma de petites tensions, molèsties, o senzillament fa que no puguem donar el millor de nosaltres. Perdem l’espontaneïtat, la llibertat, la joia de sonar… la pròpia música.

Perdem allò que es bell en nosaltres, allò que sorgeix directament de la pròpia font. El més pur i espontani.

Quan tenim el cos ben afinat sembla que tot ve de cara. Tot resulta més fàcil i lleuger. Si el cos es desafina, sigui quin sigui el motiu, continuar interpretant la peça que és la nostre vida sembla ja de més mal portar.

No només ens cal tenir el cos sa per brillar una estona davant del públic, sinó per afrontar el repte del dia a dia, de cada assaig, de cada relació, de cada instant… Vivim no només dalt l’escenari. En pocs moments podem brillar amb màxima esplendor. La vida està plena de moments grisos i sense matisos, moments d’esforç i altres de descans, uns tristos i altres alegres… Però es responsabilitat nostre que quant el moment de brillantor és possible, ser-hi en les millors condicions. Per senzillament deixar que flueixi espontàniament i disfrutar-ne plenament.

L’osteòpata es qui afina l’instrument que ets.  És el professional de la salut que coneix perfectament com estas construït, com funciones. Sap com tensar cadascuna de les cordes que et conformen. Coneix la posició exacte de cada part per obtenir el millor so. Es conscient que la disposició i l’actitud amb que toques influeix en el teu so futur…

M’agrada entendre l’Osteopatia no només com la ciència medica que és, sinó també com l’art filosòfic de amb les mans connectades al cor, fer del mon un lloc més harmònic, més bell i més sa.

 

Quant a Ramon Mas

Osteòpata D.O. Postgrau en Osteopatia Clàssica (IEOC).Fisioterapeuta. Postgrau en Reeducació Postural Global (R.P.G). Teràpia craneosacra i Alliberació Somatoemocional. Terapeuta Gestalt.
Aquesta entrada s'ha publicat en Coses de la vida, Osteopatia i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Afinant el teu so

  1. Amor ha dit:

    Sense paraules, una perfecte descripció en la metáfora. Em trec el barret.

    M'agrada

Deixa el teu comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s