Kriya del Mes-Setembre 14

element èterAquest mes realitzarem en les tres setmanes que ens resten, la Sèrie per a enfortir l’aura.

Aquesta sèrie planteja una estructura curta, amb tres asanes dinàmiques de treball de braços, espatlles, i zona cardíaca. És una sèrie on es preveu suar, pel que esperem que la fresca del fi de l’estiu ens acompanyi.

L’aura la podem entendre com el camp electromagnètic dels organismes vius, que dista mínimament fent una circumferència al nostre voltant on el centre és el melic energètic (punt Nabhi) -uns tres dits sota el melic físic-. Una imatge clara seria la de l’home de Vitri, de Leonardo. El camp electromagnètic es composa d’element èter. L’èter és l’element invisible i no quantificable (inclús podem quantificar l’element aire, estudiant les particules que el composen) que disposem en la transmisió de qui som, què ens pasa, i en la recepció de l’univers cap al nostre organisme. (Pots entendre que les ones del mòbil es comuniquin en el buit tot i que no hi hagi aire? L’expansió és a través de l’èter).

L’element èter és molt útil en augmentar la sutilesa, la delicadesa, la percepció de l’entorn, i l’expresió concreta i exclusiva d’allò que volem. Per a que l’expresió sigui impactant, cal que corporalment (emocionalment i energèticament, també), mentalment i espiritualment estiguem harmonitzats. Equilibrar l’element èter que ens conforma ens ho permet.

Donat que és una sèrie molt curta on el repte és el manteniment de temps llargs, ens prepararem amb un pranayama, (incloent respiració de foc) oxigenant la sang i alimentant de prana i fent un escalfament complet, treballant cames, i generant colàgen a zones més rígides.  Podrem entrar afablement en la primera asana, les flexions de triangle. Durant les tres setmanes haurem treballat des de l’asana estàtica introduint variants, fins aconseguir coordinar i integrar la força, el moviment, i la flexió. I si és possible, podrem obtenir una experiència de centrament i meditació, vibrant el mantra sat nam.

Tancarem la sessió amb uns minuts d’Antar Naad Mantra, experimentant la vibració del so original, entre el Sa (infinit) i el Jar (energia divina creativa).

La pràctica i integració de la proposta que us faig pel Setembre, la visc amb molta dolçor, reconeixent l’alegria d’assolir reptes, i recordant la responsabilitat de cuidar el temple propi, el meu cos.

Wahe Gurú!!!

Quant a agnesjagjeet

Psicòloga Integrativa: Gestalt, Sistèmica, Reorganització Neurofuncional, Doula: Embaràs, part i Criança, Prof. Ioga Kundalini G-Coach "Teràpia per la transformació respectuosa i no invasiva"
Aquesta entrada s'ha publicat en Ioga i etiquetada amb , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa el teu comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s