Kriya del Mes-inaugurem nou curs 14/15

Ja som de nou al mes de setembre, i fa uns dies que hem començat el curs. Com l’any passat hem començat la primera classe amb la Sèrie bàsica para la energia espinal.

Aquesta és una sèrie molt assequible a nivell corporal, sense asanes complexes si es sosté còmodament la postura fàcil.

Loto

El treball més rellevant és l’activació de l’energia vital en l’estructura vertebral, des del sacre, lumbars, dorsals i cervicals. Finalment hi ha una proposta d’obertura en la zona més cranial, treballant també el camp àuric, la zona dels braços i l’àrea cardíaca.

Des dels centres d’energia l’activitat en aquesta kriya és ascendent, del primer al vuitè, i finalment es produeix una intensificació i harmonització amb la pràctica del Sat Kriya.

Sat Kriya és una asana que és una kriya en sí mateixa. Combina postura, respiració coordinada (pranayama), mudra, mantra, i dirst (punt de concentració). Realitza una potent i expansiva activació del centre energètic umbilicalpunt nabhi-, i que es regula amb una lleugera aplicació de bandhes, o tancaments (el del sòl pèlvic o tancament d’arrel anomenat Mulbandha, i el del coll anomenat Jandaralabandha). Sat Kriya ens activa el sistema digestiu i l’àrea genital, estimula la purificació sanguínia i estimula les àrees creatives. Ideal per la reentré de setembre.

És una sèrie on es pot experimentar l’equilibri energètic, mental i l’obertura espiritual amb facilitat, i permet perfeccionar la coordinació i flexibilitzar les àrees implicades en la pràctica de les flexions de columna (baixes, mitges i altes), tasca important en la pràctica del ioga i la cura de l’organisme.

Donada la senzilla comprensió de la proposta corporal de la kriya, permet obrir el curs de forma relaxada i poder començar a desenvolupar la atenció en la pràctica, des dels exercicis quotidians que es perfeccionen amb l’autoobservació fins a regenerar sense dificultats zones del cos “adormides” en les vacances del mes d’Agost.

Feliç pràctica i bon inici de curs!!

 

Sat Nam

Quant a agnesseetal

Psicòloga Integrativa: Gestalt, Sistèmica, PADOVAN-Reorganització Neurofuncional, Doula: Embaràs, part i Criança, Prof. Ioga Kundalini G-Coach "Teràpia per la transformació respectuosa i no invasiva"
Aquesta entrada s'ha publicat en Ioga i etiquetada amb , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa el teu comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s